Superlett å lage- supergodt å spise, med masse smak, grovt, proppfullt av frø. Og ikke minst, uten den kjipe smaken av gjær. Etter at jeg begynte å bake brød uten gjær syns jeg brød med gjær ikke smaker stort annet enn… gjær.
Deigen trenger lang hevetid, så lag gjerne deigen om kvelden, og stek det neste morgen, eller sleng det sammen på morgenen og stek det om kvelden. Deigen skal godgjøre seg i noen timer. Denne oppskriften gir ett brød. Lag gjerne dobbelt opp og stek to brød av gangen.
Du trenger:
5 dl grov spelt
2 dl speltflak eller havregryn
1 ss linfrø
1 ss gresskarfrø
1 ss sesamfrø
2 ss solsikkefrø
1 ts natron
1 ts havsalt
en skvett olivenolje
4 dl vann
Bland alle ingrediensene godt. Vannet trenger ikke være lunkent. La heve under et kjøkkenhåndkle i rundt 4 timer. Sett ovnen på 225 grader. Smør en brødform med olivenolje, og hell deigen oppi. Ingen elting nødvendig! La brødet steke midt i oven i 30 minutter. Avkjøl på rist. Pakk brødet inn et kjøkkenhåndkle i stedet for å oppbevare det i plastpose.
Ønsker å følge med dere……
Så hyggelig!
Hvor stor form bruker du 🤔
Standard brødform.