Du trenger:
ca. 500 gram laks
smør
1 beger creme fraîche
ca. 2 dl fiskekraft/buljong (se an at sausen blir passe tykk)
2 fedd hvitløk
1 liten gul løk
noen stilker vårløk
noen grønne asparges
litt sitronsaft, ca. fra 1/2 sitron (kommer an på hvor syrlig du liker det)
en skvett hvitvin
havsalt eller urtesalt, nykvernet pepper
frisk dill og persille
Tagliatelle (båndspaghetti) -helst fersk
Slik gjør du:
Kutt grønnsaker og laks i småbiter. Kok opp vann til pastaen, husk salt og litt olje i vannet.
Fres grønnsakene raskt i smør i en gryte. Tilsett creme fraîche, kraft og hvitvin, og la det surre i noen få minutter, til grønnsakene er så vidt møre. Tilsett laksebitene, sitronsaften og urtene, ta kjelen av varmen, sett på lokk og la trekke i noen minutter til fisken er ferdig. (Fisk skal ikke koke.) I mens fisken trekker koker du pasta som anvist på pakken. Husk at fersk pasta trenger veldig kort koketid. Rør inn en klatt smør i pastaen etter at du har helt av vannet. Legg opp på tallerkener, kvern over fersk pepper.
Nyt!
Hei!
Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.
Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.
Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.
For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen
Legg vår Widget og bloggen din vil bli vist på vår topp liste!
Ha en fin dag!
Vennlig hilsen,
Elin
Alleoppskrifter.no