Brennesle er rene supermaten- en bombe av vitaminer og mineraler. Utrensende, styrkende, avgiftende, smertestillende, betennelseshemmende- you name it. Og smaker deilig!
Neslesuppe
Ta på hansker, gå ut og plukk nesleblader. Til denne suppa trenger du omtrent samme mengde som de store posene med fersk spinat du finner i butikken.
1 stor gul løk
4 fedd hvitløk
en halv fennikel
gjerne også pepperrot, sellerirot eller persillerot (ta det du har, ca. samme mengde som løk)
kjøttkraft eller buljong
en skvett hvitvin eller litt hvitvinseddik
et par spiseskjeer sæterrømme
havsalt og nykvernet, sort pepper etter smak
smør/olje
Skyld neslen godt. Surr grønnsakene litt i smør eller olje i en stor gryte eller kjele. Tilsett neslen og la det surre til den har falt sammen. Tilsett vin/eddik og kraft/buljong til det så vidt dekker det andre og la det småkoke i ca. fem minutter. Mos med stavmikser. Tilsett sæterrømme og kok opp. Krydre med pepper og smak ev. til med salt. Tilsett ev. mer kraft eller vann hvis suppa er for tykk.
Servér med for eks. spekemat, godt brød med smør, eller flatbrød, sprøstekt bacon i biter, kokt egg, macaroni…
Syns du dette brødet ser godt ut? Se oppskriften her!